Λίστα καταστημάτων που θα παραμείνουν από αύριο ανοιχτά. Νέες δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά

Με νέα δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας κος Ν. Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από αύριο, 18/3/2020, καθώς και ποιες θα παραμείνουν ανοικτές. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

Από αύριο Τετάρτη, 18/3/2020 αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Ανοικτά μένουν τα εξής:

Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ειδών για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών δηλαδή :

– Σούπερ μάρκετ
– Παντοπωλεία
– Κρεοπωλεία
– Ιχθυοπωλεία
– Αρτοποιεία
– Ζαχαροπλαστεία
– Οπωροπωλεία
– Κάβες
– Φαρμακεία
– Καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών καθώς και ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων
– Οπτικών καθώς και τα καταστήματα ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες
– Δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away)
– Λαϊκές αγορές κατά το μέρος μόνο που πωλούνται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τηρουμένων των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό)
– πρατήρια υγρών καυσίμων
– Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών συμπεριλαμβανομένων των συνεργείων που λειτουργούν εντός καθετοποιημένων μονάδων αντιπροσωπειών λιανικής και after sales
– Τα καταστήματα επισκευής και εμπορίας ποδηλάτων.
– Τα περίπτερα και τα mini market ή καταστήματα πώλησης ψιλικών
– Τα καθαριστήρια
– Καταστήματα courier
– pet shops (καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων)
– Τηλεπικοινωνιακών παρόχων [κατά το μέρος που αφορά υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (τηρουμένων των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό)].
– Υπηρεσίες ηλεκτρονικού η τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (τηρουμένων των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό)
– Καταστήματα εταιριών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου
– Καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων λιπασμάτων πολλαπλασιαστικού υλικού και γεωργικών φαρμάκων ή υλικών
– Εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας (τηρουμένων των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό)

Η απαγόρευση λειτουργίας δεν καταλαμβάνει τα καταστήματα κατά το μέρος που εκτελούν ηλεκτρονικές παραγγελίες που παραδίδονται στην διεύθυνση του πελάτη.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47825/lista-katasthmatwn-poy-oa-parameinoyn-apo-ayrio-anoixta-nees-dhlwseis-n-xardalia