Εκδόθηκε η Διαιτητική Απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης

Δ.Α. ΤΡΙΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τους όρους Αμοιβής και Εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης

Εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ η υπ’ αριθμόν 1/2019 Δ.Α. Τριμερούς Επιτροπής για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 28/11/2018 έως 27/11/2019 με αριθ. Π.Κ. 5/2-5-2019.

Η Δ.Α. ήρθε να δώσει καταρχήν μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση στον ΣΕΠΟΑ και τις αιτιάσεις του, περί συλλόγου περισυλλογής και “προαγωγής της επιχειρηματικότητας” και της μη ικανότητας τους για σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.1 Ν.1876/1990.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02/05/2019


http://poeet.gr/

Αφού κατ’ αρχήν εκ του πονηρού τροποποίησαν το καταστατικό τους, μετά την πρόσκληση σε διάλογο από την Ομοσπονδία, έφτασαν στο σημείο να εμπαίζουν, εκτός των άλλων, ακόμα και αυτό το θεσμό της Μεσολάβησης όσο και των Διοικητικών Οργάνων.

Η ρύθμιση των όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στις πλέον πολυπαθείς ομάδες εργαζομένων, στον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα είναι επιβεβλημένη υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων και σε αυτό πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με τις ενέργειες του και τους ελέγχους του.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει με όλες της, τις δυνάμεις να ρυθμίζει και να βελτιώνει τις εργασιακές σχέσεις και τους όρους αμοιβής των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44523